Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Τα μανιτάρια κατά του Προεμμηνορροϊκού Συνδρόμου

Εάν είστε από τις γυναίκες που υποφέρουν από Προεμμηνορροϊκό Σύνδρομο, ίσως ανακουφιστείτε, αν προσθέσετε στη διατροφή σας περισσότερα μανιτάρια!
 


Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στην American Journal of Clinical Nutrition, έδειξε ότι οι γυναίκες, η διατροφη των οποίων είναι πλούσια σε ριβοφλαβίνη (βιταμίνη Β12), περιορίζουν τις πιθανότητες να εμφανίσουν τα συμπτώματα του Προεμμηνορροϊκού Συνδρόμου κατά 35%!
Το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο χτυπάει περίπου 5-10 ημέρες πριν την εμφάνιση της εμμηνορρυσίας και υποχωρεί τις πρώτες μέρες του κύκλου. Πονοκέφαλος, ακμή, αϋπνία, αύξηση της όρεξης, πόνος στο στήθος, αυξημένη εφίδρωση, εκνευρισμός, άγχος, εύκολο κλάμα, είναι μερικά απο τα συμπτωματα, απο τα οποια πληττονται πολλες γυναικες.

Τα μανιτάρια, που περιέχουν περισσότερες πηγές ριβοφλαβίνης είναι τα μανιτάρια cremini, αλλά γενικά το μανιτάρι, μεταξυ άλλων, είναι μία εξαιρετική τροφή, πλούσια σε θρεπτικές ουσίες και πολύ χαμηλή σε θερμίδες.

Προσθέστε τα στη σαλάτα σας, στο sandwich, στην pizza, στα κρεατικά ή τα ζυμαρικά σας και είναι πιθανόν να μειώσετε ή να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά συμπτώματα του Προεμμηνορροϊκού Συνδρόμου, που ταλαιπωρούν πολλές γυναίκες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Εφ'όσον όμως δεν σας αρέσει η γεύση του μανιταριού, μπορείτε να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας και το σπανάκι, το γάλα και το κρέας ελαφιού, που επίσης περιέχουν σε ικανοποιητική ποσότητα τη ριβοφλαβίνη.
http://www.mother.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου