Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012

Τέλος το 184. Νέοι αριθμοί εξυπηρέτησης 14900 και 14884


Καταργείται ο τηλεφωνικός αριθμός 184, τον οποίο καλούν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ για τον προγραμματισμό ραντεβού με γιατρούς. Από τη Δευτέρα 6 Αυγούστου τη θέση του παίρνουν οι αριθμοί 14900 και 14884.

Οι Newsphone Hellas και Call Center Hellas κατέχοντας μακρόχρονη εμπειρία στην παροχή πληροφοριών και εξυπηρέτηση αιτημάτων των ασφαλισμένων μέσω του 184, συνεχίζουν να παρέχουν τις υπηρεσίες αυτές μέσω των αριθμών 14900 και 14884. Με πάνω από 800 θέσεις εργασίας καλύπτουν τις ανάγκες των ασφαλισμένων για προγραμματισμό ραντεβού και πληροφόρηση.

Η έμπειρη ομάδα του 184, στελεχώνει και απαντά τα τηλέφωνα 14900 και 14884, συνεχίζοντας να εξυπηρετεί με υψηλού επιπέδου ποιότητα και ταχύτητα, τα αιτήματα των ασφαλισμένων.

Καλέστε στο 14900 και στο 14884, 24 ώρες το 24ωρο και όλες τις ημέρες της εβδομάδας, για να προγραμματίσετε ή να ακυρώσετε ραντεβού με γιατρούς στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ και να μάθετε όλες τις πληροφορίες για:

- τους φορείς εξυπηρέτησης, τις μονάδες υγείας (ώρες λειτουργίας, τηλέφωνα, διευθύνσεις, εφημερίες νοσοκομείων κλ.)
- τους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ (ονόματα, ώρες και μέρες ραντεβού, ποιοι δέχονται στα προσωπικά τους ιατρεία, ποιοι επισκέπτονται κατ’ οίκον κλ.)
- τη διαδικασία προγραμματισμού εργαστηριακών εξετάσεων
- τα δελτία υγείας και τις ιατρικές βεβαιώσεις για εγγραφή στο σχολείο, σε κατασκηνώσεις κλ.
- τις επιτροπές, διευθυντές, ελεγκτές, προϊσταμένων μονάδων υγείας (ονόματα, τηλέφωνα, ώρες υποδοχής κλ.)
- τα φαρμακεία ΕΟΠΥΥ (ώρες λειτουργίας, τηλέφωνα, σημεία διανομής φαρμάκων υψηλού κόστους, απαραίτητα δικαιολογητικά κλ.)
- το Κέντρο Αλληλεγγύης και το Κοινωνικό Ιατρείο (τηλέφωνα, διευθύνσεις κλ.)

http://www.skai.gr/

ΔΩΡΕΑΝ ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ


Μια μεγάλη προσφορά του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών που θα προσφέρει δωρεάν εμβολιασμό σε ανασφάλιστα παιδιά ώστε να μην είναι εκτεθειμένα σε επικίνδυνες παιδικές αρρώστειες

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Για το σκοπό αυτό συνεργάζεται ο Ιατρικός Σύλλογος με τη ΜΚΟ ``Αποστολή``, της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Θα γίνουν δωρεάν εμβόλια σε παιδιά ανασφάλιστων και ανέργων από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής. Η διαδικασία δήλωσης επιθυμίας από τους γονείς, ξεκινάει από τις 20 Αυγούστου.

Χαρακτηριστική είναι δήλωση του προέδρου του Ιατρικού συλλόγου Αθηνών ότι 8 στα 10 παιδιά που επισκέπτονται το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής δεν έχουν εμβολιαστεί, με συνέπεια να είναι εκτεθειμένα σε σοβαρά λοιμώδη νοσήματα.

«Το πρόβλημα αποτελεί βόμβα για τη Δημόσια Υγεία καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να επιστρέψουν σοβαρές ασθένειες, απειλητικές για τη ζωή, όπως ο τέτανος, ο κοκίτης, η διφθερίτιδα, η ιλαρά, η ερυθρά, η μηνιγγίτιδα και η ηπατίτιδα Β», επισήμανε ο κ. Πατούλης.

Οι γονείς θα μπορούν να εμβολιάζουν δωρεάν τα παιδιά τους σε πέντε σημεία στην Αθήνα, στο Ιατρείο κοινωνικής αποστολής και στα τέσσερα παραρτήματα του: στο δήμο Ιλιου, Βάρης- Βούλας – Βουλιαγμένης, Ηλιούπολης και Ηρακλείου.

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πηγαίνουν στα ιατρεία από τις 20 Αυγούστου ως 21 Σεπτεμβρίου μαζί με τα βιβλιάρια των παιδιών τους, με σκοπό να καταγράφονται στις εμβολιαστικές λίστες.

Από τις αρχές Οκτωβρίου κατόπιν ραντεβού, θα προσέρχονται οι γονείς μαζί με τα παιδιά τους. Παιδιά που είναι πλήρως ανεμβολίαστα, θα κάνουν το λεγόμενο «catch up» στην εμβολιαστική τους φαρέτρα, με προτεραιότητα στα πιο ζωτικής σημασίας εμβόλια του βασικού εμβολιασμού.

Στον παιδικό εμβολιασμό καμία δόση και κανένα εμβόλιο δε χάνεται, όσος καιρός και αν περάσει από την προβλεπόμενη για την ηλικία τους κάλυψη, δήλωσε ο κ.Πατούλης.

Ο γενικός διευθυντής της ΜΚΟ ``Αποστολή`` Κωστής Δήμτσας, ανέφερε ότι η Εκκλησία έχει γίνει αποδέκτης της αγωνίας των γονιών που ζητούν βοήθεια, καθώς δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να ολοκληρώσουν ούτε τον απαραίτητο κύκλο εμβολίων των παιδιών τους.

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής επισκέφτηκε 14 ακριτικές περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας και έχει δημιουργήσει παραρτήματα στο Δήμο Μεγίστης στο Καστελόριζο και στον Κυπρίνο Ορεστιάδας.

Πληροφορίες για τους τόπους και το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμών θα δίνονται από 20 Αυγούστου στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, Σεβαστουπόλεως 113, 3ος όροφος στο τηλέφωνο 2103847374.ΠΗΓΗ: aegeantimes.gr


Επίδομα 300 ευρώ σε άπορους μαθητές - αναλυτικά η διαδικασία

ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

Επίδομα 300 ευρώ σε άπορους μαθητές - αναλυτικά η διαδικασία

Παιδιά οικογενειών (Ελλήνων ή υπηκόων ΕΕ) με εισόδημα ως 3.000 ευρώ θα μπορούν, εφόσον έχουν ολοκληρώσει κανονικά το προηγούμενο έτος στην υποχρεωτική εκπαίδευση, να πάρουν επίδομα 300 ευρώ

Επίδομα 300 ευρώ σε άπορους μαθητές - αναλυτικά η διαδικασία
Ενα πρόσθετο κίνητρο σε οικογένειες με μηδενικά ή ελάχιστα εισοδήματα για να κρατήσουν στο σχολείο τα παιδιά τους επιδιώκει να δώσει η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ.
Με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, προωθείται η ενίσχυσή τους με το ποσό των 300 ευρώ ετησίως, για κάθε παιδί που είναι μαθητής δημοτικού ή γυμνασίου, ώστε να ολοκληρώσει την υποχρεωτική δημόσια εκπαίδευση.
Δικαιούχοι είναι οικογένειες που έχουν συνολικό εισόδημα (ή ατομικό αν είναι μονογονεϊκές) που δεν ξεπερνά τα 3.000 ευρώ, με τους δικαιούχους να πρέπει να είναι Ελληνες πολίτες ή υπήκοοι άλλου κράτους μέλους της ΕΕ. Αντίστοιχα, τα παιδιά παύουν να δικαιούνται το επίδομα μόλις ολοκληρώσουν την Γ΄ Γυμνασίου ή συμπληρώσουν το 16ο έτος της ηλικίας τους.
Η διαδικασία για να εισπραχθεί το επίδομα:
  1. Με το τέλος κάθε σχολικής χρονιάς, οι δικαιούχοι γονείς υποβάλουν σχετική αίτηση στη διεύθυνση του σχολείου κάθε παιδιού και παίρνουν την αντίστοιχη βεβαίωση
  2. Απαραίτητο είναι να καταθετεί είτε αντίγραφο του εκκαθαριστικού της εφορίας είτε -αν δεν έχει παραληφθεί- αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης είτε, αν ο δικαιούχος δεν υποχρεούται να υποβάλλει δήλωση, υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από την εφορία
  3. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, η διεύθυνση κάθε σχολείου πρέπει να βεβαιώσει ότι ο μαθητής παρακολούθησε κανονικά το προηγούμενο σχολικό έτος και έχει εγγραφεί κανονικά στο επόμενο
  4. Οι διευθύνσεις των σχολείων διαβιβάζουν τις αιτήσεις στην αντίστοιχη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από όπου στη συνέχεια προωθούνται στις υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου τα στοιχεία για να εκδοθεί το αντίστοιχο ένταλμα πληρωμής,
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Αρχίζει από σήμερα η διάθεση των δελτίων κοινωνικού τουρισμού για εξαήμερες διακοπές.

Ποιοι δικαιούνται, ποιες είναι οι προϋποθέσεις


 

Αρχίζει από σήμερα  η διάθεση των δελτίων κοινωνικού τουρισμού για εξαήμερες διακοπές.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει έως τις 31 Μαΐου 2013 και η διάθεση των 76.200 δελτίων θα γίνεται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Για τους δικαιούχους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής διαβάστε εδώ.

ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΤΗΣΙΟΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ 2012

ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΤΗΣΙΟΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑΣ 2012

Διεύθυνση:
Ημερομηνία: 26.7.2012
ΟΡΙΣΤΙΚΟΣ ΕΤΗΣΙΟΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012 ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΜΕ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ , ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Β104880/6.2.2012):
ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ
(Αρχείο zip 7,14ΜΒ. Το αρχείο περιέχει ένα πίνακα excel με 2 φύλλα Α-Λ και Μ-Ω).
ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΝΑ ΦΟΡΕΑ
(Αρχείο zip 13MB. Το αρχείο περιέχει όλους τους φορείς με κατάταξη ανέργων ανά ειδικότητα, προτίμηση και συνολικά μόρια).
(Εάν επιθυμείτε συγκεκριμένο φορέα, επιλέξτε απο τη λίστα που εμφανίζεται εδώ).
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΟΡΙΣΤΙΚΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΚΥΛΙΟΜΕΝΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012 ΓΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΡΓΩΝ ΜΕ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ (ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Β104880/6.2.2012).
ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Φ.Ε.Κ.
Εγκύκλιος σχετικά με την Υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων των δήμων για πρόσληψη προσωπικού μέσω του οριστικού κυλιόμενου πίνακα κατάταξης ανέργων έτους 2012 για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία, καθώς και σχετικά με την υπόδειξη των επιλεγέντων από τα ΚΠΑ2.