Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Εμβολιαστικά Σχήματα Παιδιών, Εφήβων, Ενηλίκων 2012


Εμβολιαστικά Σχήματα Παιδιών, Εφήβων, Ενηλίκων 2012

Πρόκειται για έκδοση της Παιδιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ειδικών Παθήσεων (Λοιμωδών) Θεσσαλονίκης. Περιλαμβάνει εμβολιαστικό πρόγραμμα 2012 για παιδιά, εφήβους και ενηλίκους.
Εμβολιαστικά σχήματα 2012
Εμβολιαστικά σχήματα 2012

Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΙΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΑ ΤΕΤΡΑΔΥΜΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΤΟ "ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ"

Πολύδυμη κύηση


Πολύδυμη χαρακτηρίζεται η κύηση στην οποία συνυπάρχουν περισσότερα από ένα έμβρυα.

ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ

Οι πολύδυμες κυήσεις έχουν αυξηθεί πολύ εντυπωσιακά εδώ και είκοσι χρόνια. Οι δίδυμες κυήσεις αυξήθηκαν κατά 53%, οι τρίδυμες κατά 400%, οι τετράδυμες κατά 1.100% και τέλος οι πεντάδυμες κατά 500%. Στις μέρες μας, οι δίδυμες κυήσεις αντιπροσωπεύουν το 2% του συνόλου των κυήσεων, με τα 2/3 να αφορούν διζυγωτικές και το 1/3 μονοζυγωτικές δίδυμες κυήσεις. Παλαιότερα, η συχνότητα εμφάνισης της δίδυμης κύησης ήταν 1/80 και της τρίδυμης 1/8.000 κυήσεις. Η αύξηση αυτή του αριθμού των πολυδύμων κυήσεων κατά τα τελευταία χρόνια οφείλεται κυρίως στην ευρεία χρήση των ωοθυλακιορρηκτικών φαρμάκων και γενικότερα των μεθόδων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Η συχνότητα εμφάνισης της φυσικής πολύδυμης κύησης (χωρίς την χρήση ωοθυλακιορρηκτικών φαρμάκων) μπορεί να υπολογισθεί με την εφαρμογή της υπόθεσης του Ηellin. Σύμφωνα με αυτήν, η συχνότητα πολύδυμης κύησης(F) , προσδιορίζεται με την εξίσωση F=80(N-1). Έτσι, προκύπτει ότι π.χ. για τετράδυμα (Ν=4) η συχνότητα είναι ίση με 80εις την3 ή 1/512.000 κυήσεις. Η ακριβής εκτίμηση της συχνότητας της φυσικής δίδυμης κύησης είναι δυσχερής, διότι αυτή είναι πιθανότατα αυξημένη στις περιπτώσεις αυτομάτων εκτρώσεων, χωρίς βέβαια η υπόθεση αυτή να έχει αποδειχθεί. (Πηγή: www.ivf-embryo.gr).
Η Κυρία Θέκλα από κάποια περιοχή της Θεσσαλονίκης έφερε στον κόσμο με τη μέθοδο της σπερματέγχυσης 4 υγιέστατα παιδάκια δηλαδή τετράδυμα (2 αγόρια και 2 κορίτσια), τα οποία αυτή τη στιγμή τα μεγαλώνει μόνη της. Ο πατέρας των παιδιών ήθελε να προχωρήσουν σε επιλεκτική μείωση και εκείνη δεν μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο...
Σε ερώτησή μας πως τα καταφέρνει και πως τα "βγάζει πέρα", μας είπε ότι τα έχει βάλει όλα σε ένα πρόγραμμα ότι αφορά την καθημερινότητά τους και ότι φυσικά έχει σχέση με το μεγάλωμα των παιδιών. Όταν έχει να βγεί από το σπίτι π.χ να κάνει τα εμβόλια τους, πηγαίνει στο ίκα με τη βοήθεια φίλων. Η ίδια και τα τέσσερα παιδιά της, ζουν από το επίδομα των πολυτέκνων. Η κυρία Θέκλα εργάζετε και από το σπίτι της κάνοντας δακτυλογραφήσεις κειμένων για πτυχιακές εργασίες, ή φασόν μπομπονιέρες, κλπ. 
Δηλώνει ότι είναι πολύ αισιόδοξη και πολύ τυχερή που ο Θεός της χάρισε αυτά τα παιδιά και πάντα θα βρίσκει τρόπο για όλα!!!!

Τα λόγια είναι περιτά.............  

Υπάρχει Ζωή μετά τη Γέννηση;


(Ένα κείμενο γραμμένο με πολύ χιούμορ, αγνώστου συντάκτη, προερχόμενο από τη Γερμανία.)

Στην κοιλιά της εγκύου δύο έμβρυα συνομιλούν. Το ένα είναι σκεπτικιστής, το άλλο, γεμάτο εμπιστοσύνη και πίστη.
Το γεμάτο αμφιβολίες έμβρυο ρωτάει: «Και πιστεύεις πραγματικά σε μια ζωή μετά τη γέννηση;»
Το έμβρυο που πιστεύει, απαντά: «Ασφαλώς, ναι. Για μένα είναι απόλυτα βέβαιο ότι υπάρχει ζωή μετά τη γέννησή μου. Η ζωή εδώ, είναι μόνο για να μας μεγαλώνει, ώστε να μπορούμε να προετοιμάζουμε τους εαυτούς μας για τη ζωή μετά τη γέννησή μας, έτσι ώστε να είμαστε αρκετά δυνατά για ο,τι μας περιμένει μετά.»
Ο μικρός σκεπτικιστής έχει εκνευριστεί: «Αυτό είναι αρκετά ανόητο. Δεν υπάρχει ζωή μετά τη γέννηση. Πως θα έμοιαζε μια τέτοια ζωή, ούτως η άλλως;»
Ο μικρός πιστός όμως, υποστηρίζει: «Δε γνωρίζω. Αλλά σίγουρα θα έχει πολύ περισσότερο φως από εδώ. Και ίσως να στεκόμαστε στα πόδια μας και να τρώμε με το στόμα μας!»
Το γεμάτο αμφιβολίες έμβρυο ξεσπάει: «Ένα μάτσο ανοησίες! Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως το περπάτημα. Και φαγητό με το στόμα είναι πραγματικά μια εντελώς γελοία ιδέα – έχουμε τον ομφάλιο λώρο, που μας τροφοδοτεί αρκετά καλά, ήδη! Αυτό από μόνο του μας δείχνει ότι η ζωή μετά τη γέννηση είναι αδύνατη: ο ομφάλιος λώρος είναι πολύ κοντός!»
Ο μικρός πιστός παραμένει ακλόνητος: «Είναι όντως δυνατή. Απλά μπορεί να είναι λίγο διαφορετική από ο,τι είμαστε εδώ.»
Ο μικρός σκεπτικιστής σιγά-σιγά χάνει την υπομονή του μπροστά σε τόση χαζομάρα: «Κανείς, και εννοώ ποτέ κανείς, δεν ήρθε πίσω μετά τη γέννηση! Ρίξε μια ματιά σε αυτό: η γέννηση είναι απλά το Τέλος της Ζωής. Τελεία και παύλα. Και κάτι ακόμα για σένα και τα τρελά όνειρά σου: Η ζωή είναι μια μεγάλη σκοτούρα μέσα στο σκοτάδι, αυτό είναι!»
Ο μικρός πιστός δεν το αφήνει έτσι: «Το παραδέχομαι ότι δεν γνωρίζω πως ακριβώς είναι η ζωή μετά τη γέννηση… αλλά σε κάθε περίπτωση εμείς θα δούμε τελικά τη μητέρα μας και αυτή θα μας φροντίσει.»
Ο σκεπτικιστής γούρλωσε τα μάτια του: «Μητέρα! Πιστεύεις στη μητέρα; Είναι γελοίο! Με συγχωρείς, αλλά… που είναι αυτή, θα ήθελα να σε ρωτήσω;»
Ο μικρός πιστός κάνει μια χειρονομία με το χέρι: «Αυτή είναι εδώ! Παντού γύρω μας. Ζούμε μέσα σ’ αυτήν, καθώς και μέσω αυτής. Χωρίς αυτήν εμείς δεν θα ήταν δυνατόν να υπάρχουμε!»
Ο μικρός σκεπτικιστής δεν είναι δυνατόν τώρα να συγκρατηθεί: «Αυτό φτάνει πραγματικά το αποκορύφωμα της ανοησίας. Και για κανένα λόγο δεν μπορώ να δω πουθενά τη μητέρα σου. Ούτε ένα κομμάτι της – είναι αρκετά προφανές – διότι απλά-δεν-υπάρχει!»
Το μικρό, που πιστεύει, κουνάει το κεφάλι του και κλείνει τα μάτια: «Μερικές φορές, όταν είμαστε πολύ ήσυχα, την ακούω να τραγουδά. Η να χαϊδεύει τον κόσμο μας. Νιώθω και έχω την αίσθηση και πιστεύω σταθερά, ότι η γέννηση είναι ένα μεγάλο νέο ξεκίνημα!»