Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Τα Χριστούγεννα για τα παιδιά είναι οι καλύτερες μέρες του χρόνου. Η πιο μαγική εποχή...

Τα Χριστούγεννα για τα παιδιά είναι οι καλύτερες μέρες του χρόνου. Η πιο μαγική εποχή...

 
Τι ωραία που είναι τα Χριστούγεννα όταν τα περνάς οικογενειακά! Στολίζετε όλοι μαζί το χριστουγεννιάτικο δέντρο με πάρα πολλά στολίδια και φωτάκια. Τα παιδιά γράφουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη, ενώ ο μπαμπάς παλεύει να ανάψει το τζάκι. Η μαμά φτιάχνει ζεστά cookies και έχει μοσχοβολήσει όλο το σπίτι! Ύστερα κάνετε όλοι μαζί μια βόλτα στην πόλη όπου είναι στολισμένη με πολλά λαμπιόνια και όμορφα, πανύψηλα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Έτσι τα παιδιά έχουν μπει για τα καλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων!
 
“Τα Χριστούγεννα για τα παιδιά είναι οι καλύτερες μέρες του χρόνου και η πιο μαγική εποχή του χρόνου. Τα περιμένουν με ανυπομονησία, γιατί δεν έχουν σχολείο, γιατί περιμένουν τα δώρα που θα τους φέρει ο Άγιος Βασίλης, για τον ιδιαίτερο στολισμό που κάνουμε στο σπίτι και ειδικά στην πόλη. Για όλους αυτούς τους λόγους, τα Χριστούγεννα για τα παιδιά είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου” μας λέει η ψυχολόγος Χρυσούλα Μαυράκη.
 
Με όπλο τις ...Όμορφες Αναμνήσεις!!!

“Τα παιδιά θα κρατήσουν αναμνήσεις από τα ευτυχισμένα Χριστούγεννα για όλη τους τη ζωή. Αυτές οι μέρες βοηθούν τα παιδιά να κρατήσουν όμορφες αναμνήσεις τις οποίες θα τις έχουν σαν οπλοστάσιο στις κακές περιόδους της ζωής τους. Μέσα από αυτές τις αναμνήσεις των ευτυχισμένων Χριστουγέννων της παιδικής ηλικίας θα βρίσκουν δύναμη και κουράγιο για οποιαδήποτε δυσκολία αντιμετωπίσουν” τονίζει η κ.Μαυράκη.
 
Γονείς και... κατανάλωση

“Οι γονείς αντιμετωπίζουν τα Χριστούγεννα ακριβώς με την συναίσθηση ότι είναι καταπληκτικές μέρες για τα παιδιά και προσπαθούν να τους φτιάξουν πρόγραμμα που να έχει δραστηριότητες. Τους αγοράζουν πολλά δώρα και κάνουν ό, τι μπορούν για τα παιδιά τους. Το κακό είναι όμως ότι κάνουν ό, τι μπορούν για τα παιδιά τους μέσα σε ένα καταναλωτικό σκεπτικό. Θεωρούν δηλαδή ότι με πολλά δώρα, πολλά παιχνίδια, πολλές εξόδους... έχουν κάνει τα παιδιά τους να ζήσουν θαυμάσια Χριστούγεννα” επισημαίνει η ψυχολόγος.
 
“Το μηνυμα των Χριστουγέννων είναι η αγάπη, η φιλαλληλία (το να αγαπάμε τους άλλους), η συντροφικότητα και η προσφορά. Πρέπει να δούμε τα Χριστούγεννα σαν μια εποχή που θα μείνουμε περισσότερο στο σπίτι, θα είμαστε πιο χαλαροί, θα μπορούμε να παίξουμε ουσιαστικά και να επικοινωνήσουμε με τα παιδιά, να τα ακούσουμε και να τους μιλήσουμε”.
 
“Πρώτα, όμως, να τα ακούσουμε, γιατί όλον τον άλλο καιρό δεν τα ακούμε μέσα στο τρέχα από δω.. τρέχα από κει, από σχολείο σε φροντιστήριο, από φροντιστήριο σε άλλο φροντιστήριο. Δεν είναι εύκολο να ακούσουμε τα παιδιά μας, ούτε και να συζητήσουμε μαζί τους. Πρέπει να τους δείξουμε ότι το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι το πνεύμα της προσφοράς και όχι το πνεύμα μόνο της κατανάλωσης και της απαίτησης για δώρα”.
 
Μερικές συμβουλές!

-Φτιάξτε δώρα μαζί με τα παιδιά σας. Κάρτες, χειροποίητες κατασκευές, γλυκά... Τυλίξτε τα όμορφα και δώστε τα σε ανθρώπους αγαπημένους.
-Μην ξοδεύετε χρήματα ασυλλόγιστα για δώρα τα οποία μπορεί ο καθένας να τα βρει σε οποιοδήποτε κατάστημα.
“Έτσι, συνηθίζουμε το παιδί σε ένα πνεύμα που δεν έχει την κατανάλωση μέσα, αλλά το μεράκι, την προσωπική σφραγίδα, το νοιάξιμο. Μαθαίνει ότι το δώρο είναι αγάπη και σκέψη. Όχι ότι το δώρο είναι υποχρέωση και αν δεν μου κάνεις δώρο ή σπουδαίο δώρο δεν είσαι καλός μπαμπάς, νονός, Άγιος Βασίλης” τονίζει η ψυχολόγος.
-Κάντε επισκέψεις στους παππούδες, στους νονούς και σε όλους τους ανθρώπους που στην καθημερινότητα βλέπουνε λίγο.
-Κάντε όμορφους περιπάτους ώστε να γεμίσουν τα μάτια τους και τα αυτιά τους με όμορφα θεάματα και όμορφους ήχους.
-Ξεκουραστείτε πολύ, χουχουλιάστε... γιατί αυτό είναι το πνεύμα των ημερών και όχι το πνεύμα της κούρασης, του ξενυχτιού, του πολύ φαγητού και των πολλών εξόδων.
 
Τέλος... ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ;
 
της Αγγελικής Χριστοπούλου
Με τη συνεργασία της ψυχολόγου Χρυσούλας Μαυράκη

Γίνετε πιο λαμπερή αυτές τις γιορτές!

Γίνετε πιο λαμπερή αυτές τις γιορτές!

Θέλετε να είστε λαμπερή αυτά τα Χριστούγεννα; Μειώστε τις δυσχρωμίες, εξαφανίστε τις λεπτές γραμμές και ρυτίδες και δείξτε υπέροχη και λαμπερή στις γιορτές.



Ενισχύστε τη λάμψη σας: Χρησιμοποιείστε έναν ορό (serum) που θα περιορίσει την εμφάνιση μικρών ρυτίδων και θα απαλύνει τις γραμμές έκφρασης. Τα serum είναι συμπυκνωμένες φόρμουλες σε διάφανη μορφή ορού, οι οποίες μεταφέρουν τα δραστικά τους συστατικά στην καρδιά των κυττάρων. Χρησιμοποιείστε τους μετά τον καθαρισμό του προσώπου και τη λοσιόν, πριν όμως από την ενυδατική ή την αντιρυτιδική κρέμα. Αν έχετε πανάδες ή καφέ κηλίδες απλώνετε έναν λευκαντικό ορό με συστατικά που εξισορροπούν την παραγωγή μελανίνης προκειμένου να μειώσει την εμφάνισή τους.
Κάντε απολέπιση: Η απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων τονώνει την επιδερμίδα, περιορίζει τη συσσώρευση ανεπιθύμητων χρωστικών και επιτρέπει στα ενεργά συστατικά των προϊόντων να διεισδύσουν βαθύτερα και να δράσουν πιο αποτελεσματικά για να αναστρέψουν ρυτίδες και καφέ κηλίδες. Κάντε απολέπιση μία φορά την εβδομάδα.
Καθαρίστε βαθιά: Απλώστε μια μάσκα για βαθύ καθαρισμό, απομακρύνουν τη σκόνη, το σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα διατηρώντας τους πόρους καθαρούς και απαλλαγμένους από τα μαύρα στίγματα. Επιπλέον, ρυθμίζουν τη λιπαρότητα, συσφίγγουν τους πόρους και έχουν αποτελέσματα στις μεικτές λιπαρές και με τάση ακμή επιδερμίδες. Μία φορά την εβδομάδα αρκεί.
Πάρτε τις βιταμίνες σας: Τα προϊόντα που είναι εμπλουτισμένα με ισχυρά αντιοξειδωτικά όπως η βιταμίνη C περιποιούνται την επιδερμίδα σας. Αυτό το αντιοξειδωτικό εξουδετερώνει αποτελεσματικά τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούνται στην επιδερμίδα από την έκθεση στον ήλιο και την πρόωρη γήρανση. Επιπλέον έχει αποδειχτεί ότι συμβάλλει στη μείωση της μελάχρωσης και του σχηματισμού ορατών δυσχρωμιών.
Μπείτε στον… ατμό: Αδειάστε σε ένα μπολ ένα λίτρο βραστό νερό και ρίξτε μέσα τρεις σταγόνες αιθέριων ελαίων (περγαμόντο ή λεμόνι αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, χαμομήλι ή νερολί αν είναι ξηρή, και λεβάντα ή ροδόξυλο αν είναι ευαίσθητη). Σκεπάστε το κεφάλι σας με μία πετσέτα και σκύψτε πάνω από το μπολ. Μείνετε έτσι για δέκα λεπτά και ξέπλυνε το πρόσωπό σας με κρύο νερό για να κλείσουν οι πόροι, προτού απλώσεις την ενυδατική κρέμα.
Ξαναδώστε ζωή στην κουρασμένη σας επιδερμίδα: απλώστε μια ζεστή πετσέτα μετά τον καθαρισμό και κάντε για 30 δευτερόλεπτα ασκήσεις αναπνοών.
Δώστε λάμψη εξπρές: Θα χρειαστείτε: 1 κ.σ. αμυγδαλέλαιο και 5 σταγόνες χυμό λεμονιού. Ανακατέψτε το αμυγδαλέλαιο με το λεμόνι και κάντε μασάζ με το μείγμα για 1 λεπτό σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό αποφεύγοντας την περιοχή κοντά στα μάτια. Αφαιρέστε καλά με στεγνό βαμβάκι, όσες φορές χρειαστεί, μέχρι το βαμβάκι να παραμείνει τελείως καθαρό.

Το μυστικό

Προστατευτείτε: Η υπεριώδης ακτινοβολία αποτελεί τη νούμερο 1 αιτία της ανομοιόμορφης απόχρωσης της επιδερμίδας. Γι’ αυτό βάζετε ένα αντηλιακό προϊόν ευρέως φάσματος. Η χρήση αντηλιακού είναι σημαντική για την πρόληψη των καφέ κηλίδων αλλά και για να περιορίσετε την επανεμφάνισή τους.