Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Δείτε ποιοι απεργούν Σήμερα 18/10/2012

Δείτε ποιοι απεργούν Σήμερα 18/10/2012


Τεράστιες κινητοποιήσεις την Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου, καθώς τα μεγαλύτερα σωματεία της χώρας ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει, απεργίες ενάντια στα νέα μέτρα που λαμβάνει οι κυβέρνηση σύμφωνα με τις απαιτήσεις της τρόικας.
Στα πλαίσια της Γενικής Απεργίας, προβλεπόμενες διαμάρτυρίες και πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σας παραθέτουμε παρακάτω.
Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
ΕΘΕΛ (Λεωφορεία) στάση εργασίας από 05:00 έως 09:00,, θα κινούνται από τις 9.00 έως τις 21.00
Τρόλεϊ 24ωρη, δεν θα λειτουργήσουν καθόλου.
- ΗΣΑΠ (Μετρό γραμμή Πειραιάς-Κηφισιά)στάση εργασίας από 05:00 έως 09:00,  θα κινείται από τις 9.00 το πρωί έως τέλος της βάρδιας.
Μετρό, στάση εργασίας από 05:00 έως 09:00, θα κινούνται από τις 9.00 το πρωί και μετά.
ΟΣΕ & Προαστιακός 24ωρη, δεν θα λειτουργήσει καθόλου.
Ταξί, στάση εργασίας 08:00 έως 17:00, θα εξυπηρετούν μέχρι τις 8 το πρωί και ξανά μετά από τις 5.00 (17.00) το απόγευμα.
Τραμ, στάση εργασίας από 05:00 έως 09:00, θα κινούνται από τις 9.00 το πρωί και μετά.
- Αεροπλάνα, στάση εργασίας στους Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας από τις 10:00 έως 13:00.
Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης, στάσεις εργασίας από έναρξη βάρδιας έως 09:00 & από 20:00 έως λήξη βάρδιας.
Ταξί Θεσσαλονίκης, 24ωρη
- Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ),24ωρη, Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια θα παραμείνουν την Πέμπτη.

Ποιοι θα απεργούν την Πεμπτη 18 Οκτωβρίου:
ΑΔΕΔΥ 24ωρη
ΓΣΕΕ 24ωρη
Δικαστές & Εισαγγελείς 10:00 έως 15:00, Παράταση των πανελλαδικών κινητοποιήσεών τους έως την 20ή Οκτωβρίου 2012
- Μηχανικοί αποχή (Διπλωματούχοι μηχανικοί Δημοσίου)
Δικηγόροι τριήμερη αποχή, από Τετάρτη 17/10 έως και Παρασκευή 19/10
Δικαστικοί επιμελητές 48ωρη, Τετάρτη 17 και Πέμπτη 18 Οκτωβρίου.
Νοσοκομειακοί γιατροί 48ωρη,Τετάρτη 17 και Πέμπτη 18 Οκτωβρίου.
Οδοντίατροι 48ωρη,Τετάρτη 17 και Πέμπτη 18 Οκτωβρίου.
Συμβολαιογράφοι 48ωρη,Τετάρτη 17 και Πέμπτη 18 Οκτωβρίου.
Φαρμακοποιοί 48ωρη, Τετάρτη 17 και Πέμπτη 18 Οκτωβρίου.
Έμποροι & Βιοτέχνες Έμποροι, Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου
Δημοσιογράφοι, στάση εργασίας 11:00 έως 15:00
Ιδιοκτήτες Φορτηγών Εμπορευματικών Μεταφορών
ΟΜΕ-ΟΤΕ 24ωρη.
ΟΤΟΕ (Τραπεζοϋπάλληλοι) 24ωρη.
Περιπτερούχοι.
Καθηγητές 24ωρη.

 http://www.inews.gr

Ειδικό Πρόγραμμα για την πρόληψη της σχολικής βίας

Ειδικό Πρόγραμμα για την πρόληψη της σχολικής βίας

Ειδικό Πρόγραμμα για την πρόληψη της σχολικής βίας εκπονεί το υπουργείο Παιδείας, ενώ, ταυτόχρονα προχωρά στην ίδρυση Παρατηρητηρίου για την πρόληψη της σχολικής βίας και για την αποτελεσματική και οργανωμένη αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ειδικό Πρόγραμμα για την πρόληψη της σχολικής βίας
Τα παραπάνω γίνονται γνωστά με έγγραφο του υφυπουργού Παιδείας Θεόδωρου Παπαθεοδώρου το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης των βουλευτών της Δημοκρατικής Αριστεράς, Μαρίας Ρεπούση, Γρηγόρη Ψαριανού και Γιώργου Κυρίτση σχετικής με την κλιμάκωση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας στη χώρα μας.

Οι βουλευτές επικαλούνται έρευνες που δείχνουν τα φαινόμενα "bullying" είναι στην Ελλάδα σημαντικά και αυξανόμενα και ότι το 10%-15% των μαθητών πέφτουν θύματα διαφόρων μορφών εκφοβισμού στο σχολείο. Είναι εντυπωσιακά τα ευρήματα έρευνας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που δείχνουν ότι σχεδόν το 90% των μαθητών όλων των ηλικιών υπήρξε θύμα ή θύτης εκφοβισμού και ακόμη ότι οι αλλοδαποί μαθητές θυματοποιούνται όταν αποτελούν μειοψηφία της τάξης ή του σχολείου, ενώ όταν το ποσοστό τους ανέρχεται στο 50%-70% ομαδοποιούνται και στρέφονται κατά της γηγενούς ομάδας μαθητών.

Στην απάντησή του ο υφυπουργός Παιδείας αναφέρεται στα προγράμματα Αγωγής Υγείας στα σχολεία με έμφαση στον άξονα «Διαπροσωπικές Σχέσεις-Ψυχική Υγεία» και τα προγράμματα που προσεγγίζουν θέματα όπως η πρόληψη βίας, η διαχείριση συγκρούσεων, ο ρατσισμός κ.α.

Το υπουργείο Παιδείας έχει προχωρήσει σε Μνημόνιο Συνεργασίας με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β΄Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο πλαίσιο του Μνημονίου αυτού, οι σχολικές μονάδες ενημερώθηκαν για τους φορείς στους οποίους θα μπορούν να απευθύνονται τα παιδιά, οι έφηβοι, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί τόσο για εκπαιδευτικούς λόγους όσο και για λόγους που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.
Επισημαίνεται επίσης ότι το υπουργείο Παιδείας προχώρησε σε συνεργασία με την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου (ΕΨΥΠΕ) με στόχο την ανάπτυξη πρωτοβουλιών και δράσεων για την αντιμετώπιση του εκφοβισμού και της βίας μεταξύ των μαθητών στα σχολεία.
 
ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ

Αλλαγή τιμών από 22/10/2012. Δείτε τις νέες μειωμένες τιμές και τις κατηγορίες δικαιούχων εκπτώσεων


Αλλαγή τιμών από 22/10/2012. Δείτε τις νέες μειωμένες τιμές και τις κατηγορίες δικαιούχων εκπτώσεων εδώ
Mε τις υπ' άριθμ. 99 και 112/1990 πράξεις του Υπουργικού Συμβουλίου καταργήθηκαν όλες οι εκπτώσεις στα εισιτήρια των ΚΤΕΛ. Στη συνέχεια με συγκεκριμένους νόμους και Π.Δ. ορίζονται κατηγορίες επιβατών για τις οποίες ισχύουν μειωμένα εισιτήρια. Η γενική αρχή λοιπόν είναι ότι κανείς δεν δικαιούται μειωμένο εισιτήριο, εκτός αν υπάρχει ειδικός νόμος που το ορίζει.
Παρατίθεται παρακάτω το σύνολο της νομοθεσίας, που καθορίζει τις ομάδες που δικαιούνται εκπτώσεων. Για όσες ομάδες δεν υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά, δεν δικαιούνται εκπτώσεων. 
(κωδικοποίηση νομοθεσίας: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ, www.ktelbus.com)
ΤΕΛΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
ΠΟΥ ΙΣΧΥΟΥΝ ΑΠΟ 1-1-2011
Το κανονικό εισιτήριο απλής μετάβασης είναι 42 ευρώ και με επιστροφή 65.
Τα εισιτήρια με επιτροφή ισχύον για τρείς μήνες (έχετε το δικαίωμα να κάνετε το ταξίδι της επιστροφής, μέσα σε τρείς μήνες από το ταξίδι της μετάβασης)
Το φοιτητικό, αστυνομικό & στρατιωτικό (οπλίτες) εισιτήριο απλής μετάβασης είναι 30 ευρώ.
Το στρατιωτικό, αστυνομικό, κοινωνικού τουρισμού εισιτήριο με επιστροφή είναι 55 ευρώ.
Αξιωματικοί και υπαξιωματικοί όλων των σωμάτων πλην αστυνομίας πληρώνουν κανονικό.
Το φοιτητικό εισιτήριο με επιστροφή είναι 45 ευρώ (ειδική προσφορά) και όχι 55. H προσφορά αυτή ισχύει μέχρι νεωτέρας.
Πολύτεκνοι και τρίτεκνοι (από 1-7-2012) και ΑΜΕΑ πληρώνουν 21 ευρώ απλό και 42 με επιστροφή.
ΦΟΙΤΗΤΕΣ:
Οι φοιτητές για να τύχουν έκπτωσης πρέπει να επιδεικνύουν το φοιτητικό πάσο, που εκδίδεται από το ΑΕΙ ή ΑΤΕΙ και έχει την ένδειξη 2012-2013 (και στη συνέχεια κάθε σχολικού έτους). Με κανένα άλλο μέσο δεν μπορεί να γίνει έκπτωση. Δεν μπορεί να γίνει έκπτωση με την επίδειξη π.χ. του βιβλιαρίου σπουδών ή βεβαίωσης του ιδρύματος κ.λ.π., παρά μόνο με το νόμιμο «πάσο».
Δεν δικαιούνται έκπτωσης, φοιτητές εξωτερικού, σπουδαστές δημόσιων και ιδιωτικών ΙΕΚ και εργαστηρίων ελεύθερων σπουδών στα ΚΤΕΛ. Οι παραπάνω δικαιούνται έκπτωσης μόνο στον ΟΑΣΑ (ΦΕΚ Β’-799/29-4-09), όχι στα ΚΤΕΛ.
Οι αστυνομικοί και πυροσβέστες πληρώνουν 30 ευρώ για απλή μετάβαση και 55 με επιστροφή, εκτός αν ταξιδεύουν για υπηρεσιακούς λόγους*, έχουν βεβαίωση της υπηρεσίας τους και υπηρεσιακό σημείωμα της Διοίκησης του ΚΤΕΛ.
Παιδιά μέχρι έξη (6) ετών, πρέπει να συνοδεύονται υποχρεωτικά και δεν πληρώνουν εισιτήριο, εφόσον δεν καταλαμβάνουν ιδιαίτερη θέση. Αν έχουν δική τους θέση, πληρώνουν κανονικό εισιτήριο (δες την επόμενη σημείωση).
(απόφαση Υπουργού Μεταφορών Β-58841/5546/2010) 
Παρά την υποχρέωση αυτή, η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε. προσφέρει τη δυνατότητα σε παιδιά έως 10 ετών, που καταλαμβάνουν ξεχωριστή θέση, να πληρώνουν εισιτήριο με έκπτωση 50% για όλο το 2011. Η προσφορά αυτή μπορεί να ανακληθεί με νεώτερη απόφαση της εταιρείας.
Παιδιά άνω των 10 ετών, σε κάθε περίπτωση πληρώνουν κανονικό εισιτήριο.
Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ-ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
Σας γνωρίζουμε ότι,
Σύμφωνα με το άρθρο 5, παρ.α του Ν.2018/1992, η κυκλοφορία αστυνομικού και πυροσβεστικού προσωπικού,  με υπεραστικά λεωφορεία, κατά τις μετακινήσεις τους για εκτέλεση υπηρεσίας και εντός της περιοχής υπηρεσίας τους, είναι ελεύθερη (δωρεάν).
Συνεπώς, για να τύχουν οι ανωτέρω (αστυνομικοί και πυροσβέστες), δωρεάν μετακίνησης, πρέπει να αποδεικνύουν ότι η μετακίνησή τους γίνεται για «εκτέλεση υπηρεσίας» και «εντός της περιοχής υπηρεσίας τους».
Η απόδειξη της συνδρομής των ανωτέρω προϋποθέσεων γίνεται με βεβαίωση της υπηρεσίας τους (εντολή μετακίνησης), την οποία θα πρέπει να επιδεικνύουν στα όργανα της ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. εφ΄ όσον θέλουν να κάνουν χρήση δωρεάν μετακίνησης.




Αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα νοσήλια ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων από 15% στο 30%

Αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα νοσήλια ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων από 15% στο 30% συμφωνήθηκε χθες με την τρόικα κατά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, αναφορικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την εκταμίευση της δόσης.


Μικρή, αλλά αισθητή μείωση της απόστασης που χωρίζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και την τρόικα, σε ότι αφορά τις απολύσεις στο Δημόσιο, σημειώθηκε το βράδυ, σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού Αντώνη Μανιτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και σημειώθηκε πρόοδος. Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Υγείας, οι συνολικές εξοικονομήσεις φτάνουν τα 950 εκατ. ευρώ.

Στο υπουργείο Υγείας αναμένουν εξοικονόμηση 300 εκατ. ευρώ από το νέο δελτίο τιμών φαρμάκων, το οποίο αναμένεται να εκδοθεί μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη.

Σε 200 εκατ. ευρώ υπολογίζονται ακόμη το οικονομικό όφελος από τη λεγόμενη θετική λίστα φαρμάκων (τα φάρμακα που συνταγογραφούνται). Η σχετική Υπουργική Απόφαση για τη λίστα αναμένεται μέχρι τις 30 Οκτωβρίου.

Από την αύξηση της διείσδυσης των γενοσήμων η εξοικονόμηση εκτιμήθηκε στα 100 εκατ. ευρώ και από την αύξηση της συνταγογράφησης με βάση τη δραστική ουσία άλλα 150 εκατ. ευρώ.

Από τις αλλαγές στον κανονισμό παροχών του ΕΟΠΥΥ αναμένονται άλλα 200 εκατ. ευρώ.

«Δεν μπορούμε να πληρώνουμε εδώ τη μαγνητική τομογραφία 240 ευρώ και στη Γερμανία να είναι 120 ευρώ» σημείωσε υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Υγείας.

Νωρίτερα, από το υπουργείο Υγείας ανακοινώθηκε η αλλαγή του προέδρου του ΕΟΠΥΥ, καθώς τη θέση του Γεράσιμου Βουδούρη αναλαμβάνει ο τέως διοικητής του ΟΓΑ Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος. Αντιπρόεδρος ορίστηκε ο Αλέξανδρος Γαρύφαλλος.


Με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης

Μία μικρή, αλλά αισθητή μείωση της απόστασης που χωρίζει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και την τρόικα, σημειώθηκε απόψε το βράδυ, σύμφωνα με συνεργάτες του υπουργού Αντώνη Μανιτάκη.

Και αυτό διότι μπορεί οι εκπρόσωποι των δανειστών να επιμένουν στον ακριβή αριθμό των υπαλλήλων που θα αποχωρήσουν
εντός του τρέχοντος έτους, ταυτόχρονα δείχνουν να έχουν πειστεί ότι οι αποχωρήσεις θα πρέπει να προέλθουν από τις δεξαμενές που έχει προαναγγείλει και ο κ. Μανιτάκης. Δηλαδή τους επίορκους, τους «κοπανατζήδες» και τους αποδεδειγμένα ακατάλληλους υπαλλήλους.

Στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτιμούν ότι μπορεί να υπάρξει περαιτέρω πρόοδος στις συζητήσεις με την τρόικα και σύντομα να κλείσει θετικά η σκληρή διαπραγμάτευση. Είναι χαρακτηριστικό ότι συνεργάτης του κ. Μανιτάκη, υποστήριξε ότι «πλέον δουλεύουμε σε ένα κείμενο συμφωνίας», αν και συμπλήρωσε ότι υπάρχει «συγκρατημένη αισιοδοξία» στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Επίσης, πηγές του υπουργείου, ανέφεραν ότι πιθανότατα οι επόμενες συναντήσεις θα διεξαχθούν σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, αν δεν υπάρξει νέα εμπλοκή και νέες απαιτήσεις από τους εκπροσώπους των δανειστών της χώρας μας. 

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι η συνάντηση του κ. Μανιτάκη με την τρόικα, που διήρκεσε λιγότερο της ώρας, ξεκίνησε με καθυστέρηση δύο ωρών, λόγω της μεγάλης διάρκειας που είχε η συνάντηση με τον υπουργό Υγείας 

ΠΗΓΗ:tanea.gra