Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Αποκριάτικες στολές: χειροποίητες και εύκολες!


 Αποκριάτικες στολές: χειροποίητες και εύκολες!


Φτιάξτε μόνοι σας αυτά τα πρωτότυπα και εντυπωσιακά αποκριάτικα κοστούμια για τα παιδιά σας χρησιμοποιώντας πράγματα που θα βρείτε στην κουζίνα, την αποθήκη και τον κάδο ανακύκλωσής σας.

Ταρανδάκι

Για να φτιάξετε τα αυτάκια, γεμίστε με αφρώδες υλικό το μπροστινό τμήμα από τις κάλτσες του μωρού σας και κολλήστε τες πιο πάνω από τα κέρατα.Ένα ζευγάρι άσπρα βαμβακερά γάντια γεμάτα με αφρώδες υλικό αποτελούν τα τέλεια κέρατα. Ράψτε τα πάνω σε ένα καφέ σκουφάκι.


Χαρούμενος κλόουν

Στερεώστε δύο χρωματιστά πλαστικά σφουγγάρια από αυτά που τρίβετε τα ταψιά στο πάνω μέρος ενός βαμβακερού σκούφου. Για την κολαρίνα του κλόουν περάστε τα χρωματιστά πλαστικά σφουγγαράκια σε μια χοντρή κλωστή ή κορδέλα με τη βοήθεια μιας χοντρής βελόνας. Κολλήστε ή ράψτε τρία χρωματιστά πλαστικά σφουγγάρια στο μπροστινό μέρος από ένα ολόσωμο παιδικό φορμάκι.Σφίξτε στη μέση δύο σφουγγάρια με 2 χρωματιστά πλαστικά συρματάκια από αυτά που κλείνετε τις σακούλες με το ψωμί του τοστ ή τα παξιμάδια και κολλήστε τα πάνω στα παπούτσια.


Δράκος

Κόψτε τρία πράσινα σφουγγάρια σε τρίγωνα και ράψτε τα ή κολλήστε τα κάθετα στη μέση ενός βρεφικού σκούφου.Στερεώστε περισσότερα τρίγωνα, κάθετα, στο πίσω μέρος, σε ένα παιδικό φορμάκι (στο ίδιο χρώμα με το σκούφο)


Μπαλαρίνα

Δέστε χρωματιστές πλαστικές σακούλες σε μια απλή ροζ κορδέλα για τα μαλλιά.Φτιάξτε τη φούστα της μπαλαρίνας με λωρίδες από χαρτί περιτυλίγματος, πλαστικές σακούλες και διχτάκια από αυτά που βάζουν τις πατάτες και τα κρεμμύδια..Για τη φούστα της μπαλαρίνας: Δέστε σε ένα σπάγκο κομμάτια από χαρτί περιτυλίγματος, περίπου 60εκ. το καθένα (θα χρειαστείτε περίπου 20). Προσθέστε χρωματιστές πλαστικές σακούλες και λωρίδες από δίχτυ διάσπαρτα. Δέστε το γύρω από τη μέση του παιδιού και ψαλιδίστε γύρω γύρω το στρίφωμα της φούστας.
Κορδέλα για τα μαλλιά: Δέστε ένα κομμάτι από χρωματιστή πλαστική σακούλα σε μια κορδέλα για να φτιάξετε το φιόγκο.


Σούπερ ήρωας

Κόψτε δύο τρίγωνα κι ένα ορθογώνιο από μια φαρδιά κολλητική ταινία για τον κεραυνό. Για τα περικάρπια, κόψτε στη μέση δύο πλαστικά μπουκάλια νερού (χωρίς το πάνω και το κάτω τμήμα τους) και βάψτε τα. Φτιάξτε ρίγες σε μια σακούλα σκουπιδιών με κίτρινη και πορτοκαλί κολλητική ταινία. Με τη βάση ενός πλαστικού μπουκαλιού και κολλητική ταινία φτιάξτε τη ζώνη ενός σούπερ ήρωα.

Αποκριάτικη στολή ποπ κορν (pop corn):

Το βασικό στοιχείο αυτής της στολής είναι ένα μεγάλο χαρτόκουτο στο οποίο να χωράει άνετα το σώμα μας χωρίς να του χαλάει τη φόρμα. Τέτοιο κουτί μπορείτε να ζητήσετε από την αποθήκη των σούπερ μάρκετ. Σε αυτά τα κουτιά παραλαμβάνουν τα εμπορεύματα και υπάρχουν άφθονα και σε διάφορα μεγέθη.
Παίρνουμε λοιπόν ένα τέτοιο κουτί και του ανοίγουμε δύο τρύπες στα πλαϊνά από τις οποίες θα βγαίνουν τα χέρια μας (αν το κουτί είναι στενό, κόβουμε από τη μία ή και από τις δύο πλευρές, με το ψαλίδι κάθετες τομές από το κάτω μέρος του κουτιού έως τις τρύπες των χεριών, έτσι ώστε να μπορούμε να μπαίνουμε στο κουτί άνετα). Το υπόλοιπο κουτί, είτε το ντύνουμε με λευκή κόλλα και το χρωματίζουμε με κόκκινες φαρδιές ρίγες, είτε κολλάμε πάνω του λευκές και κόκκινες κόλλες εναλλάξ. Εάν θέλουμε σε κάποιο σημείο του γράφουμε με όμορφα μεγάλα γράμματα pop corn.
Στο επάνω μέρος του κουτιού κλείνουμε τα αφτιά και ανοίγουμε στη μέση μια μεγάλη τρύπα για να περνάει το κεφάλι μας άνετα. Σε όλη την επιφάνεια του επάνω μέρους κολλάμε αληθινό ποπ κορν σε περισσότερες από μία στρώσεις έτσι ώστε να φαίνεται πλούσιο. Φυσικά το κάτω μέρος του κουτιού το αφήνουμε ανοιχτό για να περπατάμε άνετα.
Η τελευταία πινελιά της στολής μας είναι ένα καπέλο χάρτινο ή ένα αληθινό πρόχειρο, όπου πάνω του κολλάμε ποπ κορν.

Αποκριάτικη στολή περίπτερο:
Όπως και με την προηγούμενη στολή, έτσι και εδώ θα χρειαστούμε ένα χαρτόκουτο που να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να μας χωράει άνετα. Σε αυτό το χαρτόκουτο δημιουργούμε τρύπες για τα χέρια και το κεφάλι όπως περιγράψαμε στην αποκριάτικη στολή ποπ-κορν. Ντύνουμε το χαρτόκουτο με κίτρινο χαρτί και πάνω του κολλάμε με κόλλα ή συρραπτικό εξώφυλλα περιοδικών και εφημερίδων καθώς και συσκευασίες από γαριδάκια, καραμέλες, τσίχλες, κουτιά από τσιγάρα και ότι γενικά υπάρχει σε ένα περίπτερο. Αν έχουμε κίτρινο παντελόνι κολάν και κίτρινο μπλουζάκι τα φοράμε, αν όχι φοράμε ότι έχουμε. Με εφημερίδες ή κίτρινο χαρτί, φτιάχνουμε ένα κωνικό καπέλο που στερεώνουμε στη μέσα πλευρά του με συρραπτικό ένα λαστιχάκι για να το κρατάει στη θέση του.

Αποκριάτικη στολή μπουγάδα:
Είναι μια από τις πιο εύκολες και οικονομικές αποκριάτικες στολές που γίνεται σε ελάχιστο χρόνο. Για την αποκριάτικη στολή μπουγάδα θα χρειαστούμε αρκετά λευκά μπαλόνια πολύ μικρού μεγέθους (νερόμπομπες) και μερικά γαλάζια. Λίγα πολύχρωμα ελαφριά ρούχα και ένα πλαστικό καλάθι μπουγάδας. Βάζουμε τα ρούχα στο καλάθι της μπουγάδας έτσι ώστε μερικά μανίκια ή μπατζάκια να βγαίνουν έξω από αυτό. Φουσκώνουμε τα μπαλόνια και τα στερεώνουμε με κλωστή ή πετονιά (δένοντας τη μία άκρη στις τρύπες του καλαθιού και την άλλη στο μπαλόνι), πάνω από τα ρούχα, έτσι ώστε να δίνουν την εντύπωση αφρού. Για να έχουμε τα χέρια μας ελεύθερα, κρεμάμε το καλάθι από το λαιμό μας με ένα λάστιχο ή σπάγκο έτσι ώστε το καλάθι να στέκεται ακριβώς μπροστά από τη μέση μας. Αν θέλουμε να είμαστε πιο πειστικοί, κρατάμε στα χέρια μας μια συσκευασία απορρυπαντικού, και στερεώνουμε στα ρούχα μας καθώς και στα μαλλιά μας, μπαλονάκια εδώ κι εκεί. Στα ρούχα μπορούμε να τα στερεώσουμε με μια κλωστή που δένουμε μεταξύ τους 2-3 μπαλόνια και μετά τα στερεώνουμε σε μια παραμάνα. Στα μαλλιά αντί για παραμάνα, χρησιμοποιούμε ένα τσιμπιδάκι.

Αποκριάτικη στολή ντους:
Όπως και στην προηγούμενη στολή, θα χρειαστούμε αρκετά λευκά μπαλόνια μικρού μεγέθους (νερόμπομπες) και μερικά γαλάζια. Επίσης θα χρειαστούμε ένα μπουρνούζι, μία πετσέτα, μία βούρτσα μπάνιου, ένα σκουφάκι μπάνιου και ένα παπάκι (όχι ζωντανό! πλαστικό). Φουσκώνουμε τα μπαλόνια ανά δύο ή τρία τα δένουμε με γερή διπλή ή τριπλή κλωστή και την κλωστή την στερεώνουμε στην ζώνη του μπουρνουζιού. Στερεώνουμε πολλά τέτοια «μπουκέτα» μπαλονιών στην ζώνη, έτσι ώστε να δημιουργείται η εντύπωση ότι βρισκόμαστε μέσα σε αφρό. Μερικά μπαλόνια τα στερεώνουμε με παραμάνα πάνω στο μπουρνούζι και στο σκουφάκι. Σε μια περίοπτη θέση στερεώνουμε το πλαστικό παπάκι και στα χέρια μας κρατάμε την πετσέτα και την βούρτσα μπάνιου. Στα πόδια μας μπορούμε να φοράμε λευκές παντόφλες. Εναλλακτικά, αντί για μπουρνούζι, μπορούμε να φοράμε μια πετσέτα στη μέση και μια μακριά πετσέτα κρεμασμένη στο λαιμό μας.

Αποκριάτικη στολή πασχαλίτσα:
Για τα φτερά της πασχαλίτσας χρειαζόμαστε κόκκινο και μαύρο χαρτόνι. Το σχήμα των φτερών είναι σαν φύλλο όπως φαίνεται στην διπλανή εικόνα. Κόβουμε δύο κόκκινα φτερά και δύο μαύρα ίδιου μεγέθους. Κολλάμε με κόλλα ένα μαύρο και από πάνω του ένα κόκκινο φτερό λοξά έτσι ώστε να φαίνεται λίγο το μαύρο φτερό κάτω από το κόκκινο, στο ένα άκρο. Κάνουμε το ίδιο και με τα άλλα δύο φτερά και διακοσμούμε τα κόκκινα φτερά με μαύρα στρογγυλά κομμάτια χαρτονιού ή τσόχας. Ενώνουμε τα φτερά με το φαρδύ λάστιχο και το στερεώνουμε με συρραπτικό. Από τη μέσα πλευρά των φτερών δημιουργούμε δύο θηλιές με το λεπτό λάστιχο από τις οποίες θα περνάμε τα χέρια μας έτσι ώστε τα φτερά να στερεώνονται στην πλάτη μας. Μπορούμε να φορέσουμε μαύρα ρούχα ή κόκκινα ή κάποιο συνδυασμό τους. Αν έχουμε φοράμε και κεραιούλες στα μαλλιά μας.

Αποκριάτικη στολή πεταλούδα:
Για τα φτερά της πεταλούδας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λευκό χαρτόνι που θα χρωματίσουμε με χρώματα της αρεσκείας μας. Φυσικά και εδώ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και χρωματιστά χαρτόνια ή αν θέλουμε πιο εντυπωσιακά φτερά, μπορούμε να ζωγραφίσουμε κάποια σημεία με glitter. Κόβουμε δύο φτερά σε παρόμοιο σχήμα με αυτό της διπλανής εικόνας, τα διακοσμούμε και τα ενώνουμε μεταξύ τους με λάστιχο όπως κάναμε και στην αποκριάτικη στολή πασχαλίτσα. Τα ρούχα που θα συνοδεύσουν τα φτερά μας μπορούν να είναι μαύρα ή εμπριμέ και στο κεφάλι πάλι προαιρετικά μπορούμε να φτιάξουμε κεραίες από σύρμα πίπας.

Αποκριάτικη στολή αγγελάκι:
Για τα φτερά αυτής της στολής μπορούμε να επιλέξουμε ασημένιο χαρτόνι το οποίο θα διακοσμήσουμε με ασημόσκονη ή glitter. Επίσης μπορούμε να τα φτιάξουμε από κοινό χαρτόνι το οποίο θα διακοσμήσουμε με μικρά φτεράκια ή λευκό χόρτο συσκευασίας ή ασημένια βροχή που θα βρούμε τέτοια εποχή στα καταστήματα (σούπερ μάρκετ, βιβλιοχαρτοπωλεία, κατασκευών, αμπαλάζ). Κόβουμε τα φτερά σε σχήμα παρόμοιο με αυτό της διπλανής εικόνας και τα στερεώνουμε όπως και στις προηγούμενες στολές με το λάστιχο. Για συνοδευτικά ρούχα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα λευκό μακρύ φουστάνι ή λευκή μπλούζα και παντελόνι. Στα μαλλιά μπορούμε να φτιάξουμε ένα φωτοστέφανο από μια στέκα για τα μαλλιά και σύρμα πίπας, κολλώντας πάνω του φτεράκια όπως και στα φτερά.

Μέλισσα και λουλούδι

Για κεραίες, εφαρμόστε μαύρα σύρματα καθαρισμού πίπας, με μαύρα πομ πον στερεωμένα στην κορυφή, σε ένα μαύρο βαμβακερό σκουφάκι. Τυλίξτε μια κίτρινη πετσέτα γύρω από ένα μάρσιπο και στερεώστε τη με λωρίδες από μαύρη μονωτική ταινία. Χρησιμοποιώντας αεροπλάστ φτιάξτε τα φτερά.

ΠΗΓΗ:
http://kataskeuaseto.blogspot.gr/2012/02/blog-post_5721.html