Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΜΙΑΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΑ ΤΕΤΡΑΔΥΜΑ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΔΕΝ ΑΝΤΕΞΕ ΤΟ "ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ"

Πολύδυμη κύηση


Πολύδυμη χαρακτηρίζεται η κύηση στην οποία συνυπάρχουν περισσότερα από ένα έμβρυα.

ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ

Οι πολύδυμες κυήσεις έχουν αυξηθεί πολύ εντυπωσιακά εδώ και είκοσι χρόνια. Οι δίδυμες κυήσεις αυξήθηκαν κατά 53%, οι τρίδυμες κατά 400%, οι τετράδυμες κατά 1.100% και τέλος οι πεντάδυμες κατά 500%. Στις μέρες μας, οι δίδυμες κυήσεις αντιπροσωπεύουν το 2% του συνόλου των κυήσεων, με τα 2/3 να αφορούν διζυγωτικές και το 1/3 μονοζυγωτικές δίδυμες κυήσεις. Παλαιότερα, η συχνότητα εμφάνισης της δίδυμης κύησης ήταν 1/80 και της τρίδυμης 1/8.000 κυήσεις. Η αύξηση αυτή του αριθμού των πολυδύμων κυήσεων κατά τα τελευταία χρόνια οφείλεται κυρίως στην ευρεία χρήση των ωοθυλακιορρηκτικών φαρμάκων και γενικότερα των μεθόδων υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Η συχνότητα εμφάνισης της φυσικής πολύδυμης κύησης (χωρίς την χρήση ωοθυλακιορρηκτικών φαρμάκων) μπορεί να υπολογισθεί με την εφαρμογή της υπόθεσης του Ηellin. Σύμφωνα με αυτήν, η συχνότητα πολύδυμης κύησης(F) , προσδιορίζεται με την εξίσωση F=80(N-1). Έτσι, προκύπτει ότι π.χ. για τετράδυμα (Ν=4) η συχνότητα είναι ίση με 80εις την3 ή 1/512.000 κυήσεις. Η ακριβής εκτίμηση της συχνότητας της φυσικής δίδυμης κύησης είναι δυσχερής, διότι αυτή είναι πιθανότατα αυξημένη στις περιπτώσεις αυτομάτων εκτρώσεων, χωρίς βέβαια η υπόθεση αυτή να έχει αποδειχθεί. (Πηγή: www.ivf-embryo.gr).
Η Κυρία Θέκλα από κάποια περιοχή της Θεσσαλονίκης έφερε στον κόσμο με τη μέθοδο της σπερματέγχυσης 4 υγιέστατα παιδάκια δηλαδή τετράδυμα (2 αγόρια και 2 κορίτσια), τα οποία αυτή τη στιγμή τα μεγαλώνει μόνη της. Ο πατέρας των παιδιών ήθελε να προχωρήσουν σε επιλεκτική μείωση και εκείνη δεν μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο...
Σε ερώτησή μας πως τα καταφέρνει και πως τα "βγάζει πέρα", μας είπε ότι τα έχει βάλει όλα σε ένα πρόγραμμα ότι αφορά την καθημερινότητά τους και ότι φυσικά έχει σχέση με το μεγάλωμα των παιδιών. Όταν έχει να βγεί από το σπίτι π.χ να κάνει τα εμβόλια τους, πηγαίνει στο ίκα με τη βοήθεια φίλων. Η ίδια και τα τέσσερα παιδιά της, ζουν από το επίδομα των πολυτέκνων. Η κυρία Θέκλα εργάζετε και από το σπίτι της κάνοντας δακτυλογραφήσεις κειμένων για πτυχιακές εργασίες, ή φασόν μπομπονιέρες, κλπ. 
Δηλώνει ότι είναι πολύ αισιόδοξη και πολύ τυχερή που ο Θεός της χάρισε αυτά τα παιδιά και πάντα θα βρίσκει τρόπο για όλα!!!!

Τα λόγια είναι περιτά.............  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου