Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Τούρτα Γενεθλίων


Τούρτα Γενεθλίων

 

Χρόνος Προετοιμασίας: 2 ώρες
Χρόνος Ψησίματος: 1 ώρα και 10 λεπτά
Χρόνος Ψυγείου: 6 ώρες
Για 8-10 κομμάτια

Υλικά:

Για τη βάση
 2 κομμάτια έτοιμο παντεσπάνι

Για το γλάσο βουτύρου
 370 γραμμάρια βούτυρο
 360 γραμμάρια άχνη ζάχαρη (κοσκινισμένη)
 2 κουτάκια smarties

Για την κρέμα
 480 ml γάλα Neslac® σε έτοιμη για κατανάλωση μορφή
 1/2 κουταλάκι γλυκού βανίλια (εκχύλισμα)
 30 γρ. κορνφλάουρ
 110 γραμμάρια ζάχαρη
 2 αβγά
 50 γρ. βούτυρο
 1 φύλλο ζελατίνη, μουλιασμένη σε κρύο νερό

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το γάλα. Με 2 κουταλιές από το γάλα διαλύετε το κορν φλάουρ. Σε μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Προσθέτετε το κορν φλάουρ και το 1/3 της ποσότητας του Neslac® ανακατεύοντας σταθερά. Προσθέτετε τα αβγά στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα. Σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα και κατεβάζετε από τη φωτιά. Προσθέτετε το βούτυρο, τη βανίλια, τη ζελατίνη και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει και τοποθετείτε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Για το γλάσο, χτυπάτε το βούτυρο με την άχνη, στο μίξερ, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει.
Τοποθετείτε το ένα παντεσπάνι της βάσης σε φόρμα που αφαιρείται ο πάτος, γεμίζετε με την κρύα κρέμα και τοποθετείτε το 2ο κομμάτι παντεσπάνι. Αφήνετε την τούρτα στο ψυγείο για 2-2,5 ώρες και 10-15 λεπτά στην κατάψυξη και ξεφορμάρετε την τούρτα. Όσο η τούρτα είναι κρύα απλώνετε το γλάσο σε όλη την επιφάνεια και την πλαϊνή. Στολίζετε με τα smarties ή γράφετε το όνομα του παιδιού. Αφήνετε στο ψυγείο για 30 λεπτά και σερβίρετε.
ΠΗΓΗ: NESTLE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου