Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΠΑΝΙΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Γονείς μπορείτε να χαρείτε μαζί με τα παιδιά σας το παιχνίδι στο νερό και στην παραλία αποφεύγοντας τα λάθη που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία του.
Οι πιο πολύ παιδίατροι λένε «ναι» στα καλοκαιρινά μπάνια του μωρού σας, με την προυπόθεη όμως ότι έχει συμπληρώσει τους έξι μήνες.
Οι παρακάτω χρήσιμες συμβουλές θα σας βοηθήσουν να κάνετε μια σωστή αρχή, έτσι ώστε στη συνέχεια να χαρείτε τη θάλασσα χωρίς προβλήματα.
  • Ξεκινάτε τα μπάνια στο μωρό σας αφού πρώτα έχει ζεστάνει αρκετά ο καιρός, ώστε να έχει αυξηθεί και η θερμοκρασία της θάλασσας, που πρέπει να είναι περίπου 19˚ C με 20˚C.
  • Δεν το αφήνετε πολλή ώρα μέσα στη θάλασσα. Απλώς το βρέχετε λίγο, το σκουπίζετε καλά με μια πετσέτα, του φοράτε ένα ανοιχτόχρωμο φανελάκι και το βάζετε αμέσως κάτω από μια σκιά.
  •  Tα βρέφη που είναι κάτω από έξι μηνών δεν έχουν αναπτύξει τη δυνατότητα ρύθμισης της θερμοκρασίας του σώματός τους, γι’ αυτό δεν πρέπει να τα εκθέτετε καθόλου στον ήλιο. Σε αυτή την ηλικία η μόνη ασφαλής προφύλαξη είναι η αποφυγή της ηλιακής ακτινοβολίας, αφού η χρήση αντηλιακού δεν ενδείκνυται.
  • Aν το παιδί σας εμφανίσει εξάνθημα ή κοκκινίλα που δεν προέρχεται από έγκαυμα, καλό είναι να συμβουλευτείτε τον παιδίατρο. Oι κοκκινίλες και οι ερεθισμοί συχνά οφείλονται σε ευαισθησία που παρουσιάζει το δέρμα από την έκθεσή του στον ήλιο. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και χαρείτε την θάλασσα μαζί με το αγγελούδι σας άφοβα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου