Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΥΦΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ ΤΟ 2013

Σχολείο για τυφλούς στο Δήμο Καλαμαριάς από το 2013

 
Έτοιμο να ανοίξει τις πόρτες του στις αρχές του 2013 και να υποστηρίξει την ισότιμη εκπαίδευση και κοινωνική ένταξη των παιδιών με τύφλωση και πρόσθετες αναπηρίες είναι το τριώροφο Κέντρο Εκπαίδευσης για τα συγκεκριμένα παιδιά, το μοναδικό σε ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα. Για το κάθε παιδί, η συμμετοχή των γονέων θα ανέρχεται στα 300 ευρώ το μήνα.
Το σχολείο για τα τυφλά παιδιά είναι αποτέλεσμα της επίπονης προσπάθειας, επί έξι συναπτά έτη, της «Αμυμώνη - Σύλλογος Θεσσαλονίκης», και ανεγέρθηκε σε οικόπεδο το οποίο παραχώρησε ο Δήμος Καλαμαριάς, με τη βοήθεια δύο δωρητών: της Λευκοθέας Μάτη και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βιομηχανιών Μεταποίησης & Εταιρειών Εμπορίας Καπνού. Ο συνολικός προϋπολογισμός της ανέγερσης του κτηρίου ανήλθε στα 670.000 ευρώ. Τα επίσημα εγκαίνια του Κέντρου θα γίνουν την προσεχή Κυριακή 21 Οκτωβρίου, στις 12.00, στις εγκαταστάσεις του, Πόντου και Ροδοπόλεως 5, στην Καλαμαριά.
Με ίδιους πόρους και με τη στήριξη τοπικών (Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης, Εργαστήρι Παραδοσιακών χορών Δασκάλων & Νηπιαγωγών και άλλων Συλλόγων) και άλλων φορέων (Τειρεσίας, Lidl, άλλες εταιρείες), μέχρι το καλοκαίρι 2012 το Κέντρο είχε εξοπλιστεί με τα βασικά είδη που μπορούν να του επιτρέψουν να αρχίσει τη λειτουργία του εκπαιδεύοντας τα πρώτα 14 παιδιά του Συλλόγου, που έχουν ηλικίες από 9 μέχρι 17 χρόνων.
Το Κέντρο μπορεί να εξυπηρετήσει μέχρι 26 παιδιά τα οποία θα έρχονται το πρωί και θα φεύγουν το μεσημέρι, έχοντας παρακολουθήσει ένα εξειδικευμένο πρόγραμμα που περιλαμβάνει εργοθεραπείες, φυσιοθεραπείες και ότι άλλο χρειάζονται για την ενδυνάμωση της αυτονομίας τους.
Να σημειωθεί ότι η «Αμυμώνη - Σύλλογος Θεσσαλονίκης» πήρε ειδική πιστοποίηση από το υπουργείο Υγείας και ψάχνει πλέον τρόπους κάλυψης των λειτουργικών εξόδων του Κέντρου που προβλέπεται να αρχίσει τη λειτουργία του αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

 http://www.aftodioikisi.gr/dhmoi/24181

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου