Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Οι γονείς δε βλέπουν ότι τα παιδιά τους είναι παχύσαρκα


Ορισμένοι γονείς κάνουν συχνά το λάθος να μην… αντιλαμβάνονται έγκαιρα αν τα παιδιά...
τους έχουν τάση προς την παχυσαρκία, ή είναι παχύσαρκα ή υπέρβαρα. Αυτό προκύπτει τουλάχιστον από πρόσφατη έρευνα που διεξήγαγε ο οργανισμός "Mend" (Mind, Exercise, Nutrition . . . Do it!) και η ιστοσελίδα συμβουλευτικής γονέων Netmums.

Το ένα τρίτο των παιδιών ηλικίας 11 χρονών είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα, κάτι που αποδεικνύεται απειλητικό για την κατάσταση της υγείας τους.
Σύμφωνα με την έρευνα το 37% των γονέων πιστεύουν ότι αν μιλήσουν στα παιδιά τους για το βάρος τους, αυτό θα επηρεάσει την ψυχολογία τους. Δύο στους πέντε το έχουν δοκιμάσει, αλλά οι μισοί από αυτούς που είχαν ένα υπέρβαρο παιδί δήλωσαν ότι ήταν "άδικος κόπος".
Τα δύο τρίτα των γονέων χρειάζονται υποστήριξη για να μιλήσουν στα παιδιά τους για το θέμα των κιλών τους, ενώ το ποσοστό αυτό φτάνει το 85% για εκείνους που έχουν παχύσαρκα παιδιά.
Οι περισσότεροι γονείς μάλιστα κάνουν το λάθος να "ζυγίζουν" τα παιδιά τους με το "μάτ" συγκρίνοντάς τα με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας τους, αντί να τα ζυγίζουν κανονικά ή να επισκέπτονται κάποιον ειδικό.
thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου