Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Σήμερα ο 7ος διεθνής μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος»

Σήμερα ο 7ος διεθνής μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος»

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 1 Απριλίου 2012, 08:37


Με εντυπωσιακό ρεκόρ συμμετοχών ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές για το αγωνιστικό πρόγραμμα του 7ου Διεθνούς Μαραθωνίου « ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ».

Αναλυτικά δηλώθηκαν: 1200 αθλητές –τριες στον Μαραθώνιο, 1400 αθλητές –τριες στο δρόμο των 10 km, 1800 αθλητές –τριες στο δρόμο των 5 km, οι οποίοι από τις 8:30 το πρωί θα ξεκινήσουν τον δικό τους αγώνα.

Τέλος 1500 μαθητές –τριες θα συμμετάσχουν στα 1000 μέτρα δημοτικών σχολείων και κοινωνικής προσφοράς, οι οποίοι θα μεταφέρουν το μήνυμα ότι «ο αγώνας για το περιβάλλον είναι Μαραθώνιος», καθώς και πάρα πολλοί δρομείς κοινωνικής προσφοράς.

Συνολικά 6000 δρομείς κάθε ηλικίας θα ομορφύνουν με την παρουσία τους τον Λευκό Πύργο, που είναι το κοινό σημείο τερματισμού όλων των δρόμων, την Κυριακή 1 Απριλίου του 2012, χαρίζοντας στη Θεσσαλονίκη το πιο όμορφο δώρο για την γιορτή των 100 χρόνων της απελευθέρωσής της.

Μεταξύ τους συμμετέχουν επιφανείς αθλητές του αγωνίσματος, όπως οι Παρμάκης Μιχάλης, Τσιούνης Δημήτρης, Τσιανάκας Απόστολος, Σκουλαρίκης Γρηγόρης, Παλάντζας Κωνσταντίνος, Σκουλαρίκη Χαρά, Alina Nituleasa(Pουμανία), Alina Andriana Voicolescu (Ρουμανία), Teklu Geto Metaferia (Αιθιοπία), Suleman Abras Shifa (Αιθιοπία), Habtu Mudesis Yasin (Αιθιοπία), Fantaw Hussen Adem (Αιθιοπία).

1. ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Την ευθύνη υλοποίησης της Αφετηρίας του Μαραθώνιου Δρόμου την έχουν αναλάβει ο Δήμος Πέλλας μέσω της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού και η ΟΜΑΔΑ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ που θα υποδεχθούν και θα φιλοξενήσουν τους 1.200 περίπου μαραθωνοδρόμους που δήλωσαν συμμετοχή και τους συνοδούς τους. Έχουν δημιουργηθεί 7 ομάδες εθελοντών που θα μεριμνήσουν για τα παρακάτω:

1η ΟΜΑΔΑ: Χωροταξία και τεχνική επιμέλεια χώρου εκκίνησης με επικεφαλή τον κο Χατζηβασιλείου Χρήστο Κ.Φ.Α.

2η ΟΜΑΔΑ: Διευθέτηση και ασφάλεια όδευσης δρομέων εντός του οικισμού της Πέλλας με επικεφαλή τον κο Λίγα Γρηγόριο Κ.Φ.Α.

3η ΟΜΑΔΑ: Επάνδρωση σταθμών ανεφοδιασμού αφετηρίας, 5 χλμ., 7,5 χλμ., 10 χλμ., 12,5 χλμ., 15 χλμ. με επικεφαλή τον κο Πασχαλίδη Πασχάλη, Κ.Φ.Α.

4η ΟΜΑΔΑ: Υποδοχή δρομέων, ιατρικά, παραλαβή ιματισμού, γραμματειακή υποστήριξη, διαπίστευση επισήμων, πολιτιστικά, συντονισμό φορέων Μουσικής Παιδείας, με επικεφαλή την κα Συλλέκτη Δώρα Κ.Φ.Α.

5η ΟΜΑΔΑ: Υποστήριξη, πληροφορίες σε ξένη γλώσσα έως και το 15ο χλμ. με επικεφαλή τον κο Βαρσακόπουλο Αλέξη, καθηγητή ξένων γλωσσών.

6η ΟΜΑΔΑ: Συνεργία Δήμου Πέλλας από την Αντιδημαρχία φυσικού περιβάλλοντος με επικεφαλή τον κο Τσακίρη Χρήστο.

7η ΟΜΑΔΑ: Επιπλέον φύλαξη από Σύλλογο Ειδικών Δυνάμεων Νομού Πέλλας ¨Δόκιμος Αχιλλέας Μιμιλίδης και φυσικά οι δημόσιοι και δημοτικοί φορείς Πέλλας για την ασφάλεια και τροχαία φύλαξη των δρομέων.

2. ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ

Α) Η Ο.Μ.Γ συμμετέχει στα αγωνίσματα ως εξής:

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

49 συμμετοχές με ώρα εκκίνησης 8:30 π.μ. στην Π. Πέλλα
ΔΡΟΜΟΣ 10.000 μ.
31 συμμετοχές με ώρα εκκίνησης 12:00 στο Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων.
ΔΡΟΜΟΣ 5.000 μ.
12 συμμετοχές με ώρα εκκίνησης 12:30 στην Κεντρική Πλατεία Αμπελοκήπων.
ΔΡΟΜΟΣ 1.000 μ.
19 συμμετοχές με ώρα εκκίνησης 10:15 στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Β) Παραλαβή αριθμών συμμετοχής σύμφωνα με τις δηλωθείσες επιθυμίες από Καυταντζόγλειο Στάδιο (Παρασκευή, Σάββατο) και από Έφορο Αθλημάτων Ο.Μ.Γ κο Πέτσο Χρήστο – Γιαννιτσά , Βελίκα Ρώμα 11 τηλ.             23820 28 478      .

3. ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΔΡΟΜΕΩΝ Ο.Μ.Γ
Α) ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΦΕΤΗΡΙΕΣ
ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ - 6:15 π.μ. – ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΝΘ – ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ:
ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ λεωφορείου Δήμου Πέλλας προς Αφετηρία Μαραθωνίου με τους μαραθωνοδρόμους.

ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ – ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ - 7:15 – ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΚΟΝΟΥ ΓΙΩΤΑ – ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΚΤΕΛ (μαραθωνοδρόμοι) προς Αφετηρία.

ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ – ΑΓΩΝΙΣΜΑ 1.000 μ. – ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΚΟΝΟΥ ΓΙΩΤΑ – 8:00 π.μ. ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ προς αφετηρία , Πλατεία Αριστοτέλους , Παραλία Θεσσαλονίκης , με λεωφορείο Δήμου Γιαννιτσών.

ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ – ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ 10.000 ΚΑΙ 5.000 Μ. – ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΚΟΝΟΥ ΓΙΩΤΑ – 10:00 π.μ. ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ προς Αφετηρίες δρόμων, με Λεωφορείο ΚΤΕΛ.

Β) ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ – ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ
- 11:30 π.μ. Λεωφορείο Δήμου Πέλλας 13 θέσεων με δρομείς 1.000 μ. προς ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ.
- 14:00 μ.μ. Λεωφορείο Δήμου Πέλλας 29 θέσεων με δρομείς υπολοίπων αποστάσεων προς ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ
- 15:00 μ.μ. Λεωφορείο ΚΤΕΛ με δρομείς υπολοίπων αποστάσεων προς ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ

4. ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Μ.Γ με απόφαση του αφιερώνει την αγωνιστική προσπάθεια των μελών του που συμμετέχουν σε όλα τα αγωνίσματα του 7ος ΔΙΕΘΝΗΣ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ¨ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ¨, στην μνήμη του εκλιπόντος μέλους της Μαραθωνοδρόμου ΑΚΡΙΒΟΥ ΓΕΩΓΙΟΥ.

5. Το Διοικητικό συμβούλιο της Ο.Μ.Γ ευχαριστεί τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ που δημιούργησε και που για 7η συνεχή χρονιά υλοποιεί την συγκεκριμένη Διοργάνωση και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και εθελοντές που διασφαλίζουν την απρόσκοπτη και ασφαλή συμμετοχή των μελών της στους αγώνες της. Τέλος εύχεται σ΄ όλους τους συμμετέχοντες δρομείς ανταποδοτική των προσπαθειών τους επιτυχία και καλή επιστροφή στους οικείους τους
Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 1 Απριλίου 2012, 08:46

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου