Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN ΕΛΛΑΔΟΣ


Ο σύλλογός μας ιδρύθηκε το 1990 με την προτροπή της κας Χαρίκλειας Χατζησεβαστού – Καθηγήτρια Παιδιατρικής Κλινικής Γενετικής Α.Π.Θ. Είναι Ν.Π.Ι.Δ (σωματείο μη κερδοσκοπικό) και τα μέλη μας είναι πάνω από 430 οικογένειες – ένας αριθμός συνεχώς αυξανόμενος – από όλη την Ελλάδα. Είμαστε η πρώτη οργανωμένη ομάδα γονέων με παιδιά με Σύνδρομο Down .

Ο σύλλογός μας είναι Σωματείο, μη κερδοσκοπικό. Είμαστε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου. Ανήκουμε στις Mη Κυβερνnτικές Οργανώσεις, που σnμαίνει ότι δεν έχουμε σταθερή επιχορήγηση από το κράτος. Τα έσοδά μας προέρχονται από: Ετήσιες συνδρομές των μελών, Διάθεση και πώληση Καρτών, Πασχαλινό παζάρι, Έσοδα από διάφορες εκδηλώσεις Σποραδική, και όχι σταθερή, επιχορήγηση από διάφορους κρατικούς φορείς Δωρεές.
 
Ένας από τους κύριους στόχους του συλλόγου μας είναι η στήριξη γονέων και η ενnμέρωσή τους για όλα τα θέματα που αφορούν τους τομείς ανάπτυξης των παιδιών με σύνδρομο Down, με βάση τα πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα. Ιδιαίτερα, στοχεύουμε στο να εξασφαλίσουμε για τα παιδιά μας την καλύτερη δυνατή αντιμετώπισή τους στους εξής τομείς: 
o ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
o ΥΓΕΙΑ
o ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 
o ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ

Μελλοντικοί Στόχοι
Σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα έχουμε καταφέρει να οργανώσουμε αρκετές δραστηριότητες και να εκπληρώσουμε κάποιους από τους στόχους μας. Όμως έχουμε ακόμα πολλά μέτωπα ανοιχτά και είναι πολλά αυτά που πρέπει να αλλάξουν. Μερικοί από τους πιο σημαντικούς μας στόχους για το μέλλον είναι:

o Λειτουργία προγραμμάτων πρώιμης παρέμβασης για παιδιά με σύνδρομο Down.
o Λειτουργία προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης σε μεγαλύτερη κλίμακα.
o Η διασφάλιση από την πολιτεία των δικαιωμάτων των ατόμων με σύνδρομο Down στην υγεία, στην εκπαίδευση, στην εργασία, στη ζωή.
o Η διασφάλιση μιας καλύτερης ποιότητας ζωής για τα άτομα με σύνδρομο Down και τις οικογένειές τους.
o Η διασφάλιση της ποιότητας ζωής αυτών των ατόμων όταν δε θα έχουν τη στήριξη των οικογενειών τους.

Ένας άλλος στόχος μας για το παρόν και το μέλλον είναι η πραγματοποίηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης και αποδοχής των παιδιών με σύνδρομο Down. Για να γίνει αυτό δε χρειάζονται και πολλά χρήματα. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα ειλικρινές χαμόγελο από εμάς τους “φυσιολογικούς”, ώστε να δώσουμε την ευκαιρία στα άτομα με σύνδρομο Down vα μας δείξουν το δυναμικό τους.
Μέσα σε έξι χρόνια από την ίδρυσή μας κατορθώσαμε να αγοράσουμε δικό μας χώρο 450 τ.μ. στον οποίο, αφού διαμορφώσαμε κατάλληλα, έχουμε μεταφερθεί και έχουμε στεγάσει εκεί τις δραστηριότητές μας. 

Πρέπει να τονίσουμε ότι η αγορά, η διαμόρφωση και ο εξοπλισμός του χώρου μας έγιναν σχεδόν εξολοκλήρου από πόρους του Συλλόγου με μικρή κρατική επιχορήγηση.
 Εάν ενδιαφέρεστε για το σύλλογό μας και θέλετε να βοηθήσετε στην υλοποίηση των στόχων μας, υπάρχουν πολλά στα οποία μπορείτε να μας βοηθήσετε, όπως:

o στη διακίνηση και πώληση καρτών,
o στην οργάνωση διάφορων εκδηλώσεων,
o στην οργάνωση του ανοιξιάτικου παζαριού μας, 
o στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινωνίας,
o και κατά όποιον άλλο τρόπο νομίζετε ότι μπορείτε να μας βοηθήσετε.

Η δική σας βοήθεια είναι για μας πολύτιμο στήριγμα στον αγώνα μας.

Εάν ενδιαφέρεστε να γίνετε αρωγό μέλος του συλλόγου γονέων παιδιών με σύνδρομο Down ή εάν θέλετε περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στα τnλέφωνα:

2310-925 000       & 940 500 και στο φαξ 2310-940 500

τις καθημερινές από τις 9:30 έως τις 2:30.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ DOWN ΕΛΛΑΔΟΣ
Καρανιβάλου 31 - Κ. Τούμπα, Θεσσαλονίκn, Τ.Κ.: 544 54
Τηλ.:2310 / 925 000 & 940 500
Fax: 2031 /940 500

1 σχόλιο: