Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Κάνουν όσα υπόσχονται τα test εγκυμοσύνης;

Είναι άραγε δυνατό να βρει μία γυναίκα αν είναι έγκυος μία εβδομάδα ή ακόμα και πέντε ημέρες πριν από την αναμενόμενη ημερομηνία ενάρξης της περιόδου της; 

Κάποια νέα τεστ εγκυμοσύνης διατείνονται πως μπορούν και, μάλιστα, τα διαφημιστικά σποτ τους διατείνονται ότι κάτι τέτοιο είναι εφικτό.
Αυτό που μάλλον γνωρίζετε είναι ότι, κάνοντας το τεστ, για να μάθετε αν είστε έγκυος, είτε το κάνετε στο σπίτι σας, είτε στο ιατρείο του γυναικολόγου σας, είτε με λήψη ούρων, είτε με λήψη αίματος, η ορμόνη που ανιχνεύεται σε υψηλά επίπεδα, όταν υπάρχει εγκυμοσύνη, είναι η χοριακή γοναδοτροπίνη (ΗCG).
Η ορμόνη αυτή αρχίζει να αυξάνεται στον οργανισμό ότι ένα γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτεύεται με επιτυχία στον αμνιακό σάκο.
Η διαφορά των υπερευαίσθητων τεστ εγκυμοσύνης από τα παλαιότερης τεχνολογίας είναι η δυνατότητά τους να ανιχνεύουν την χοριακή γοναδοτροπίνη σε χαμηλότερα ποσοστά.
«Τα νεότερα τεστ εγκυμοσύνης που υπάρχουν στο εμπόριο πράγματι έχουν την ικανότητα να ανιχνεύουν τα επίπεδα της ΗCG νωρίτερα, γεγονός που πράγματι μπορεί να έχει κάποιο όφελος για τις εγκύους», λέει σχετική ο Seth Guller, PhD, ο διευθυντής του Γυναικολογικού/ Ενδοκρινολογικού Εργαστηρίου στην Ιατρική Σχολή του Γέιλ.
Ωστόσο, στη συνέχεια ο Guller προσθέτει ότι οι εγκυμοσύνες που τελικά δεν εξελίσσονται ομαλά, η ανωμαλία που τις επηρεάζει ανακαλύπτεται τελικά πολύ νωρίς και συνήθως είναι άσχετο με το αν έχει ή όχι η έγκυος προσέξει περισσότερο ή λιγότερο τις ημέρες, που μεσολαβούν από τη σύλληψη έως την ημέρα που μαθαίνουν ότι κυοφορούν.
Πολλές γυναίκες, πάντως, θέλουν να μαθαίνουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα αν είναι έγκυες, ενώ συνήθως μεγαλύτερη αγωνία έχουν αυτές που κάνουν συστηματική προσπάθεια να συλλάβουν.
Επειδή όμως πάντα υπεισέρχονται και βιολογικοί παράγοντες, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι από οργανισμό σε οργανισμό αλλάζουν τα επίπεδα της HCG και ίσως θα ήταν προτιμότερο τελικά τα τεστ να μη γίνονται παρά μόνο δυο μέρες πριν από την αναμενόμενη περίοδο και όχι μία εβδομάδα ή έξι μέρες πριν, όπως διατείνονται ότι μπορούν να διαγνώσουν με σιγουριά μία εγκυμοσύνη.
«Τα έμβρυα εμφυτεύονται και μεγαλώνουν με διαφορετικούς ρυθμούς!» λέει ένας άλλος γιατρός, ο Δρ Taylor, που τονίζει ότι «τα δεδομένα αλλάζουν από το μέγεθος του σώματος της μητέρας, αλλά και από την κατάσταση υδάτωσης του.»

Πηγή: mother.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου