Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

ΔΩΡΕΑΝ ΦΥΛΑΞΗ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Ενα ακόμη κέντρο φύλαξης παιδιών τις απογευματινές ώρες, που παρέχει τις υπηρεσίες του ες δωρεάν, είναι σε λειτουργία από τηνΔευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012 στο δήμο Θεσσαλονίκης. Η δομή αυτή είναι η δεύτερη που λειτουργεί εντός των ορίων του δήμου και θα εξυπηρετεί τις ανατολικές περιοχές του.


Το απογευματινό κέντρο φύλαξης παιδιών του δήμου Θεσσαλονίκης, που ανοίγει τις πύλες του τη  λειτουργεί στο χώρο του δημοτικού παιδικού σταθμού Τριών Ιεραρχών (Ζουμετίκου 45, στην περιοχή Χαριλάου). Το κέντρο θα λειτουργήσει με την οργανωτική φροντίδα της αντιδημαρχίας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Προστασίας του Πολίτη.
Το απογευματινό αυτό κέντρο θα δέχεται παιδιά ηλικίας από 2,5 έως 4,5 ετών και θα λειτουργεί δωρεάν όλες τις εργάσιμες ημέρες από τις 4 το απόγευμα έως τις 9.30 το βράδυ. Το ειδικευμένο προσωπικό θα παρέχει φύλαξη και δημιουργική απασχόληση σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Για περισσότερες πληροφορίες οι γονείς μπορούν να απευθύνονται στο δημοτικό παιδικό σταθμό Τριών Ιεραρχών (τηλ.: 2310/320.315) και στη Διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών (τηλ.: 2310/509.036 και 2310/509.009).
Στην Πρασακάκη
Ο δήμος αποφάσισε να προχωρήσει στη λειτουργία μίας ακόμη δομής για απογευματινή φύλαξη παιδιών, μετά τη μεγάλη επιτυχία που φαίνεται ότι έχει η πρώτη δομή, που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια επί της οδού Πρασακάκη 6 (πίσω από τον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας, τηλ. 2310/224.792), στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Το κέντρο δέχεται παιδιά ηλικίας από 2,5 έως 4,5 ετών και λειτουργεί δωρεάν όλες τις εργάσιμες ημέρες από τις 3.30 το μεσημέρι έως τις 9.30 το βράδυ.
Ηδη το κέντρο έχει 25 εγγεγραμμένα παιδάκια, ενώ κατά μέσο όρο εξυπηρετούνται γύρω στα 10 ημερησίως και το ενδιαφέρον από πλευράς γονέων συνεχίζεται. Η εγγραφή γίνεται με την προσκόμιση έγγραφης βεβαίωσης γιατρού ότι το παιδί είναι καλά στην υγεία του και έχει εμβολιαστεί.
Για ΑΜΕΑ
Την ίδια ώρα, ο δήμος δημιουργεί μια ακόμη δομή για παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 2,5 έως 4 ετών), μόνο που αυτή θα αφορά παιδιά με ειδικές ανάγκες. Σύμφωνα με το σχεδιασμό που εισηγείται η αντιδήμαρχος Καλυψώ Γούλα, η δομή θα λειτουργήσει στο χώρο του πρώην δημοτικού παιδικού σταθμού Θέρμης (Β'), ο οποίος σήμερα δε λειτουργεί. Το κέντρο θα φιλοξενεί έως 15 παιδιά με ειδικές ανάγκες προσχολικής ηλικίας και προβλέπεται να λειτουργεί από τα τέλη Αυγούστου έως τα μέσα Ιουλίου κάθε χρόνο, για πέντε μέρες την εβδομάδα.

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα! Είμαι κάτοικος Θεσσαλονίκης και είμαι πατέρας ενός κοριτσιού 8 χρονών! Επειδή και εγώ και η γυναίκα μου εργαζόμαστε τα σαββατοκύριακα μέχρι το μεσημέρι, θα ήθελα να ρωτήσω εάν έχετε κάποιες κυρίες ή κοπέλες που μπορούν να εργαστούν ως babysitters κατ'οίκον; Ευχαριστώ πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή